Je už
strašně dlouho, co jsem sem přidala poslední článek. Poslední dobou není příliš
času na pečení a vaření dle slovinských receptů, protože téměř pořád někde
jsem. :-( Nicméně sem musím přidat krátký report mého nedávného pobytu ve
Slovinsku. :-) Ve Slovinsku jsem strávila fantastický týden, který byl více
méně pracovní - spousta setkání se zajímavými a milými lidmi a také badatelská
návštěva Zgodovinského arhivu v Celje (ten považuji za absolutní špičku mezi
archivy, které jsem kdy navštívila). Krom tohoto značně náročného programu jsem
si našla čas i na zkoumání slovinských jídel a dalších výrobků určených ke
konzumaci, abych měla matroš pro články na blog. :-) Stále tedy ještě plánuji
upéct slavnou Prekmurskou gibanicu - jeden z top slovinských dezertů, ale
myslím, že po tomhle parádním týdnu sem určitě hodím i recepty na další výborné
slovinské pokrmy, které jsem měla možnost ochutnat. :-)
Vzhledem
k tomu, že jsem začátkem října oslavila 25. narozeniny, rozhodla jsem to
"oslavit" tím, že si ve Slovinsku nakoupím nějaké slovinské dobroty.
:-) Takže jsem si krom dárků pro domů vezla v kufru spoustu výborných potravin,
které v Čechách bohužel nekoupím. Mléčnou čokoládu Gorejnku, čokoládu na
vaření Gorenjku (chci udělat čokoládovou poticu :-)), čokoládu v prášku
Gorenjku, speciální pivo Union, cappuccino Barcaffé, borůvkový puding, čaj 1001
Cvet ... Škoda, že už nezbylo místo na moje oblíbené Laško a borůvkový džus
Fructal. :-(
Speciální
pivo Union - celkem jsou 4 druhy, ale já jsem sehnala v Lublani "jen"
tři
Žádné komentáře:
Okomentovat